هواشناسی همدان نسبت به سرمازدگی محصولات کشاورزی هشدار داد

«محمدحسن باقری شکیب» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با فعالیت سامانه بارشی طی ساعاتی از صبح جمعه، شاهد بارش باران، گاهی وزش باد شدید لحظه ای، در برخی نقاط مه آلود و بارش برف به ویژه در مناطق و گردنه ها به تناوب تا اواخر شنبه هستیم.

«محمدحسن باقری شکیب» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با فعالیت سامانه بارشی طی ساعاتی از صبح جمعه، شاهد بارش باران، گاهی وزش باد شدید لحظه ای، در برخی نقاط مه آلود و بارش برف به ویژه در مناطق و گردنه ها به تناوب تا اواخر شنبه هستیم.

وی افزود: از شنبه به بعد کاهش محسوس دما علاوه بر پایداری و هوای ناسالم برای گروه های حساس طی روزهای یکشنبه تا سه شنبه در نقاط مختلف استان به تناوب و تناسب منطقه پیش بینی می شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی همدان ادامه داد: با ورود سامانه بارشی جدید اختلال در مسافرت های جاده ای، احتمال آبگرفتگی معابر، صاعقه، لغزندگی جاده های کوهستانی و گردنه های سردسیر به دلیل بارش برف، احتمال ریزش سنگ، خسارت به سازه های موقت پیش بینی می شود.

باقری شکیب همچنین خسارت به محصولات کشاورزی، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری همچون سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی و داربست، برودت هوا، کاهش محسوس دما؛ هوای ناسالم برای گروه های حساس را از دیگر مخاطرات هواشناسی عنوان کرد.

وی هشدار داد: مردم باید در مسافرت های جاده ای به ویژه در مناطق کوهستانی و فعالیت های کوهنوردی احتیاط کنند و ضمن سرعت بخشیدن در برداشت محصولات کشاورزی، ارتفاع کندوهای زنبور عسل از سطح زمین و درجه حرارت گلخانه ها را تنظیم و از دام ها در برابر برودت هوا محافظت کنند.

کارشناس اداره کل هواشناسی همدان ضمن تاکید بر آمادگی راهداری برای عملیات زمستانه در گردنه های برف گیر و مدیریت در مصرف انرژی، تاکید کرد: کشاورزان نسبت به کشت انتظاری حبوبات دیم حداکثر تا 30 آذرماه اقدام کنند.

باقری شکیب بر لزوم تنظیم دمای سردخانه های نگهداری سیب زمینی بین سه تا پنج درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی سردخانه ها بین 88 الی 93 درصد به منظور به حداقل رساندن فعالیت آفات و بیماری های سیب زمینی و بازدید دوره ای از انبارهای غیرفنی(سنتی) با هدف کنترل آفات و بیماری ها و در صورت مشاهده این عوامل نسبت به مبارزه با آفات و بیماری ها با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی تاکید کرد.

وی تامین سوخت مناسب و جایگزین برای گردم کردن آغل ها و محافظت از احشام و تهیه خوراک پرانرژی برای دام و طیور، تامین سوخت مایع ذخیره در واحدهای گازسوز گلخانه ای و بازبینی سیستم های گرمایشی گلخانه ها، کنترل دما و رطوبت به ویژه در شب، اطمینان از استجکام پوشش گلخانه ها و جلوگیری از خسارت در برابر وزش باد، استفاده از نور مصنوعی در داخل سال ها با توجه به سرایط ابری و کمبود تابش آفتاب طی هفته جاری را از دیگر الزامات عنوان کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی همدان همچنین نسبت به تنظیم دریچه های پرواز کندوها، حفاظت از کندوها در برابر کاهش محسوس دما، فشرده سازی قاب های اضافی و متراکم کردن آنها و انجام تغذیه مکمل با کیک گرده یا خمیر ترش و همچنین انتقال ادوات کشاورزی بعد از سرویس به مکان های مناسب و اضافه کردن ضد یخ به ماشین آلات و تخلیه آب از انواع سیستم های آبیاری تحت فشار و انجام عملیات بهداشت باغ ها هشدار داد.

به گزارش ایرنا؛ آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوه های مرتفع، رودخانه ها و پستی و بلندی های زیاد به شدت متغیر است و زمستان های سرد، پر برف و باران و تابستان های معتدل دارد.

نظرات

captcha